ONDERHOUD ZONNEBOILERS SYSTEMEN

ONZE HIGH POWER ZONNEBOILERSYSTEMEN
De DES High Power zonneboilersystemen maken gebruik van vacuümbuizen om de warmte van de zon op te nemen. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om het water op te warmen dat u in huis gebruikt. Een collector bestaat uit meerdere vacuümbuizen gecombineerd. Daarnaast zijn de buizen uitgerust met een reflector, zodat nog meer zonlicht (en dus warmte) wordt opgenomen. Dit leidt tot een hoger rendement, wat meer besparing op gas- en stroomkosten voor u betekent. Daarnaast zorgt deze grotere besparing weer voor een hogere subsidie vanuit de overheid. Voor meer informatie over deze subsidies kunt u hier klikken.
De vacuümbuis collectoren zijn verkrijgbaar in twee varianten, namelijk met 10 of 24 buizen per paneel. Bij de verschillende systemen staat aangegeven welke panelen er worden meegeleverd en in welke hoeveelheid. Meer collectoren leidt immers tot een grotere besparing, maar ook tot meer kosten en meer benodigde ruimte op uw dak.

HIGH POWER  ZONNEBOILERSYSTEMEN

Naast het opwekken van elektriciteit is ook warmte een nuttige manier van de zon gebruiken. Deze warmte kan worden gebruikt om bijvoorbeeld het tapwater binnenshuis te verwarmen. Gebruik van deze warmte zorgt ervoor dat er minder of geen gas of elektriciteit nodig is om het water te verwarmen. Naast dat deze manier van verwarmen dus beter voor het milieu is, is het ook nog eens voordeliger voor u! Naast deze kostenbesparing krijgt u ook nog eens subsidie van de overheid voor het aankopen van een zonneboilersysteem. Al met al een win-win situatie.
Ook een zonneboiler heeft service en onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vervangen van de glycol (antivries) vloeistof die in het systeem zit. Dit valt te vergelijken met koelvloeistof, welke ook in een auto zit. Na verloop van jaren neemt de vorstbestendigheid van deze vloeistof af en dient deze vervangen te worden.
Neem gerust contact op om te informeren naar de mogelijkheden betreft service en onderhoud.
Het grote voordeel van vlakke plaat collectoren is dat deze gemakkelijk op ieder dak te plaatsen zijn. Dit maakt ze uitermate geschikt voor huishoudens. De dunne platen zijn lichter dan de dikkere buizen wat weer betekent dat het zelfs mogelijk is om deze panelen ook op gevels te plaatsen. Daarnaast zijn de plaat collectoren zeer efficiënt, zelfs als de zon nauwelijks schijnt.
De plaat collectoren zijn in twee varianten verkrijgbaar, met een oppervlak van 2,15 vierkante meter of 2,70 vierkante meter.
MEER INFORMATIE OPVRAGEN

VLAKKE PLAAT  ZONNEBOILERSYSTEMEN

De eerstgenoemde werkt met vacuüm buizen die op een paneel liggen. Deze vacuüm buizen worden vergezeld door een reflector zodat een zo hoog mogelijk rendement gehaald wordt. Voor meer informatie over en ons aanbod van de High Power collectoren kunt u op onderstaande knop klikken.

HOOG  RENDEMENT

ONZE VLAKKE MAAT ZONNEBOILERSYSTEMEN

ZONNEBOILER HOE WERKT HET