SUBSIDIE &
BTW TERUGGAVE 
WIJ REGELEN HET

SUBSIDIE ZONNEBOILER
€ 1381,-

BIJ EEN TOTALE 

INVESTERING VAN 

€ 3311,-

BTW TERUGGAVE ZONNEPANELEN
€ 740,-

VOORBELASTING € 800,-

OPWEKVERMOGEN 2001 - 3000 Wattpiek

VERSCHULDIGDE  BTW € 60,-

informatie BTW
IDENTIFICATIENUMMER

HIEROVER

WILLEN WIJ U GRAAG

INFORMEREN

Freelancer
$11.50
Per month
 • Nunc ut sem vitae risus tristique.

 • Duis cursus, mi quis viverra ornare.

 • Aenean faucibus nibh et.

 • Lorem ipsum dolor sit ame

Freelancer
$25.00
Per month
 • Duis cursus, mi quis viverra ornare.

 • Nunc ut sem vitae risus tristique.

 • Lorem ipsum dolor sit ame

 • Aenean faucibus nibh et.

Freelancer
$50.00
Per month
 • Aenean faucibus nibh et.

 • Duis cursus, mi quis viverra ornare.

 • Nunc ut sem vitae risus tristique.

 • Lorem ipsum dolor sit ame

Can't decide? Don't hesitate to contact us!

Te veel informatie? Neem gerust contact met ons op

Zijn er bij u zonnepanelen geplaatst waarvan u wél de btw wilt terugvragen maar geen administratieve rompslomp wil? Wij kunnen de btw aangifte voor u verzorgen. Wij schrijven u bij de Belastingdienst in als ondernemer voor de btw.

Let op: De aanvraag dient uiterlijk voor het einde van de maand, na het kwartaal van aanschaf van de zonnepanelen, te gebeuren. Gebeurt dat niet op tijd, dan kan de Belastingdienst het standpunt innemen dat u de btw over de aanschaf- en plaatsingskosten niet terugkrijgt. Vervolgens verzorgen wij voor u de aangifte. In de aangifte, die gaat over de periode waarin de factuurdatum van uw zonnepanelen valt, brengen wij de btw op de zonnepanelen in aftrek. Daarnaast geven wij aan wat u heeft verdiend met uw zonnepanelen.

Voorbeeld: Voor de aanschaf en installatie van niet-geïntegreerde zonnepanelen heeft u een rekening ontvangen met daarop een btw bedrag van bijvoorbeeld €800,= De zonnepanelen zijn niet geïntegreerd, u kunt daarom het hele btw bedrag als voorbelasting in aftrek brengen.

BTW TERUGGAVE VOOR ZZP'ERS

WAT KUNNEN WIJ VOOR U DOEN

relaxende man
Particulieren die al ondernemer zijn, zogeheten ZZP’ers, kunnen ook de btw terugvragen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Maar voor hen is het niet vanzelfsprekend dat ze daarna gebruik kunnen maken van de “Kleine Ondernemersregeling”. Immers: een reeds bestaande ondernemer, die zonnepanelen gaat exploiteren, krijgt een extra btw activiteit naast zijn reeds bestaande activiteiten? Voor de “Kleine Ondernemersregeling” is het totaalbedrag van alle btw activiteiten van belang; als dit hoger is dan 1345 euro per jaar krijgt u geen ontheffing van de aangifteplicht. Staat de energienota op naam van uw partner, dan kunnen we de btw wél terugvragen.

Teruggave laten doen?
Wanneer u gebruik wilt maken van onze diensten omtrent het terugvragen van btw op de aanschaf van zonnepanelen, dan kunt u het machtigingsformulier invullen.
Wilt u meer informatie over
de btw en zonnepanelen? Neem dan contact met ons op via 0572-367918 en vraag naar Herik Super of mail naar administratie@dijkmanenergysystems.nl

WIJ VERZORGEN GRAAG
UW BTW TERUGGAVE ZONNEPANELEN

De belastingregel is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Consumenten die op of na 20 juni 2013 zonnepanelen laten installeren kunnen van deze regels profiteren
Voor teruggave BTW dient u zich eerst in te schrijven bij de KvK. Hierdoor krijgt u een eigen BTW nummer
MEER OVER BTW TERUGGAVE ZONNEPANELEN
Als u als particulier zonnepanelen koopt, kunt u op aanschaf en installatie de btw terugvragen van de Belastingdienst. De belastingregel is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Consumenten die op of na 20 juni 2013 zonnepanelen laten installeren kunnen van deze regels profiteren. In de toekomst kan de huidige kortingsmogelijkheid verdwijnen. Er wordt op Europees niveau gesproken over aanpassing van de regels.  
Formeel bent u ondernemer vanaf het moment waarop u begint met stroom leveren aan het net. Dit is vanaf de dag van installatie.
U kunt hierdoor de btw die u betaald heeft op de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen terugvragen
Let op: U dient wel btw af te dragen over de stroom die u, tegen een vergoeding, terug levert aan uw energiemaatschappij. Indien u uw btw teruggave van uw zonnepanelen wilt indienen, stippelen wij de juiste route voor u uit en regelen wij alle papieren rompslomp
MEER OVER SUBSIDIE ZONNEBOILERS
Een zonneboiler is een uitstekende investering en kan u veel besparen op uw jaarlijkse energie nota. Uiteraard regelen wij ook de subsidie aanvraag wanneer u besluit tot aanschaf op een zonneboiler. Hieronder treft u de investeringskosten en de subsidie die hierop gegeven wordt.

De besparing van een zonneboiler hangt sterk af van uw tapwater gebruik, het systeem en de ondersteuning die het moet bieden.  Dit heeft ook alles te maken met het aantal collectoren, type, oriëntatie en de hellingshoek. Vandaar dat de investeringskosten en de te ontvangen subsidie erg kunnen verschillen. Lees verder voor meer informatie over besparing, investering en werking van zonneboilers.

SUBSIDIE OP ZONNEBOILERS