SERVICE & 
ONDERHOUD 

SCHOONMAKEN ZONNEPANELEN

Zonnepanelen hebben niet veel onderhoud nodig. Enkel het schoonmaken van de zonnepanelen wanneer dit noodzakelijk is. Wanneer dit moet gebeuren is sterk afhankelijk van de omgeving waarin de zonnepanelen geplaatst zijn. Zijn er bijvoorbeeld veel bomen of houtkachels in de buurt dan zullen uw zonnepanelen sneller vervuilen. Ook is de hellingshoek van invloed: Hoe lager de hellingshoek van de zonnepanelen des te meer vuil erop blijft liggen, wat de mogelijkheid heeft om vast te koeken. Voor een prijsopgaaf vragen we u een foto te sturen van uw zonnepanelen.
Het is belangrijk geregeld in te loggen op het monitoringsportaal van uw omvormer, of om in uw omvormer zelf te kijken, of deze een foutmelding gehad heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw omvormer met volle zon-instraling in storing gaat en niet meer produceert. Dit kan het gevolg zijn van te dunne kabels of verkeerde landinstelling van uw omvormer. Buiten het opbrengstverlies kan het ook schade geven aan de omvormer. De omvormer probeert namelijk na een aantal minuten weer opnieuw op te starten. Elke keer dat dit gebeurt schakelen de relais in en uit. Deze relais zijn ontworpen om de volledige levensduur van de omvormer een bepaald aantal maal per dag te schakelen. In geval van storing kan dit verdubbeld worden waardoor uiteindelijk het relais defect raakt. Erg belangrijk dus, om geregeld naar uw installatie te kijken.

FOUTMELDING OMVORMER

Bij het onder de maat presteren van uw zonnestroom systeem is het van belang dat u er een expert naar laat kijken. Te lage opbrengst van zonnepanelen kan meerder oorzaken hebben. Er kunnen bijvoorbeeld componenten gekozen zijn die niet samen passen. Dit noemen we dan ook een ontwerpfout, waarvoor uw installateur aansprakelijk is. Zo kan er een fout in de aansluiting zijn maar ook een defect in het materiaal. Wij hebben de kennis en apparatuur om uw installatie volledig door te meten, te bepalen waar de fout zit, en uiteindelijk een goede oplossing te bedenken.

SLECHTE  PRESTATIE

Wanneer de bliksem is ingeslagen in de woning of omgeving kunnen uw zonnepanelen ook schade hebben opgelopen. Dit kan ook schade zijn die pas na langere tijd merkbaar is. We raden daarom ook altijd aan dat wanneer u schade heeft ondervonden door bliksem, uw zonnepanelen te laten controleren door ons. Via uw opstalverzekering bent u verzekerd voor de gevolgen van blikseminslag in uw zonnepanelen of omvormer.

SCHADE DOOR BLIKSEMINSLAG

Zonnepaneelfabrikanten coaten de zonnepanelen, om te zorgen dat er zo min mogelijk vuil aan blijft hechten. Na verloop van tijd kan deze coating verdwijnen. Op het zelfde dak kan er verschil ontstaan tussen panelen waar de coating wel of niet van het paneel verdwijnt. Dit kan een erg lelijk beeld tot gevolg hebben. Een oplossing voor dit probleem is de zonnepanelen demonteren en zeer grondig reinigen en daarna een nieuwe coating laag aanbrengen.

VERKLEURING ZONNEPANELEN